Til dig med hest

Vi hestemennesker har ofte travlt med at skaffe os de helt rigtige forhold for vores heste. Er du en typisk hesteperson, så kigger du længselsfuldt efter dyre sadler. Den, du ender med at købe, får du tilpasset af sadelmager. Du indhenter viden om fodertyper, foldforhold, ridebanebund, stald, dyrlæger. Du leder efter de rigtige trænere, de rigtige heste – alt muligt og umuligt, der skal til for at opfylde den drøm om heste og ridning, der stikker så dybt.
Men meget ofte overser du det allervigtigste.

Dig selv.

Uanset hvor optimalt du kan sørge for alting omkring dig og din hest, så bringer du en psykologisk bagage med dig i stalden, i din træning og i din omgang med hesten. I dine drømme og længsler og i din frygt og angst. Og tro ikke, at det er uden betydning. Heste er – det ved du allerede – så sensitive, at de fanger alle mulige følelser og stemninger i dig og responderer derefter. Heste er med deres højt udviklede nervesystem et fantastisk spejl på de mennesker, vi er. 

Der er ikke rigtig noget, man kan skjule i samspillet med en hest – og måden du går til hestene på, vidner om, hvordan du også går til andre ting i livet. Bliver du let vred sammen med din hest? Bliver du bange? Bekymret? Kan du sætte dig i respekt? Er du utålmodig? Osv., osv.

Derfor giver det virkelig god mening at arbejde terapeutisk med mennesker i samarbejde med deres heste. På mange måder kommer man meget mere direkte til sagen, hvad det hele handler om?  Og jeg vil allerede her påstå, at du i den afklaring vil kunne genkende mønstre fra andre steder i dit liv.

Den relationelle del er én ting. Noget andet er de traumer, mange ryttere også bærer rundt på. Styrt, fald, bid, spark osv. kan skabe en underliggende angst i forbindelse med ridning eller anden omgang med hest. Og har man sådanne følelser i sig, lukker man også automatisk ned for dele af sig selv, der gør, at man ikke er i stand til at møde sin hest fuldt ud. 

Det skaber gnidninger og afspejler sig – i ridning, omgang med hesten, lyst og motivation. Uanset, hvad dine udfordringer med din hest er, kan du ved at undersøge det terapeutisk åbne for et helt nyt kapitel i dit liv. Et kapitel, hvor du for alvor får fokus på, hvordan du kan forløse tilstande i dig selv og dermed opbygge et langt dybere og givende forhold til din hest også. Det vil være til så stor glæde for dig, din hest – og det vil kunne aflæses i jeres ridning.

Jeg tilbyder terapi både med og uden hest. Det vigtigste er,
at du har lyst til at arbejde ærligt med dig selv og tør være undersøgende over for alt det, der bliver sat gang i, når du og din hest er sammen.