Kender du det?

 
Jeg sætter mig ned for at lave noget, men øjeblikket efter er jeg på vej ud i køkkenet efter en kop kaffe. Da jeg igen sætter mig i sofaen, fanger mit øje et stykke tøj, der ikke er lagt på plads. Da trøjen er lagt på plads, sætter jeg mig igen for at åbne et dokument, så jeg kan tage fat på dagens opgave. Men mine tanker er ikke helt på plads, så måske jeg lige skal kigge på DR1, TV2 eller Facebook for at se om der er noget, jeg SKAL forholde mig til. Nogle gange er jeg heldig. Der er et pressemøde, jeg selvfølgelig skal forholde mig til – og sidste uge var også god, for der var jeg nødt til at holde øje med angrebet på Capitol Hill i Washington. Måske burde jeg lige sætte noget vasketøj over også – og hov, der skulle katten lige ind …
 
Og tilbage ved min computer er mit dokument stadig blankt.
 
Jeg mærker en træthed bag øjnene. Har måske lidt hovedpine – og måske er det bedre at vente til i morgen. For når man ”kun” har sig selv og sin viden at sælge, er det vigtigt at være klar i hovedet, hvis jeg skal gøre mig håb om at skrive noget, der fanger din opmærksomhed. Og i disse coronatider er der jo alligevel ikke nogen som forventer, at jeg kommer ud med det helt store.
 
Kender du det?
 
Den form for manglende koncentration, måske endda flankeret af en underliggende følelse af uro eller ked af det hed skyldes ofte uforløste, stagnerede tilstande. Tilstande, der kan gøre det svært at koncentrere sig fordi de ”larmer” i baggrunden. Måske har du ikke den fjerneste anelse om, hvad der har skabt den uro i sin tid, måske kender du alt til hvad der ”gik galt”.
Uanset hvad, kan vi terapeutisk arbejde med at finde den indre balance, så du i stedet for at udmatte dig selv, kan samle din energi på at tage skridt i den retning, du har brug for …
 
Er du nysgerrig på, hvad psykoterapi kan gøre for dig, er du velkommen til at læse mere på www.blubird.dk
 
Foto: Brian Haar Hansen – www.haar-foto.dk